Valg til Europaparlamentet den 9. juni

Her finde du information om valget til Europaparlamentsvalget, som  finder sted den 9. juni 2024.

Brevstemme

Er du forhindret i at møde frem på valgdagen har du mulighed for at brevstemme. Du skal personligt møde op i Borgerservice på Rådhuset, eller på Odder Bibliotek – eller på ethvert folkeregister i Danmark. Sidste frist for at brevstemme er den torsdag den 6. juni kl. 17.

Brevstemme i Borgerservice
Du kan brevstemme i Borgerservice på Odder Rådhus i den sædvanlige ekspeditionstid: mandag-tirsdag kl. 10.00-14.00, torsdag kl. 10.00-17.00, fredag kl. 10.00-14.00.

Brevstemme på biblioteket
Du kan også brevstemme på Odder Bibliotek i den betjente åbningstid, som er mandag-fredag kl. 10.00-17.00 og lørdag kl. 10.00-13.00.

Vær opmærksom på, at Odder Bibliotek har lukket for at modtage brevstemmer på følgende dage:

  • Onsdag den 1. maj
  • Kristi Himmelfartsdag torsdag den 9. maj samt fredag den 10. maj og lørdag den 11. maj.
  • Lørdag den 18. maj (Pinselørdag) samt mandag den 20. maj (2. Pinsedag)
  • Grundlovsdag onsdag d. 5. juni.

 Sidste dag for at brevstemme på Odder Bibliotek er torsdag den 6. juni kl. 17.00.

Legitimation
Der skal medbringes legitimation i form af sundhedskort, pas, kørekort eller valgkort.

Du kan søge om at stemme i hjemmet

Hvis du ønsker at afgive din stemme i hjemmet, skal du søge om dette på et ansøgningsskema, som du kan få ved henvendelse til Borgerservice, tlf. 8780 3333 eller pr. mail: borgerservice@odder.dk

På ansøgningsskemaet skal du skrive under på, at du på grund af sygdom eller manglende førlighed ikke kan komme til afstemningsstedet på valgdagen. Hvis du er i stand til at møde frem på afstemningsstedet, men på grund af sygdom eller manglende førlighed ikke kan komme ind i selve valglokalet, har du normalt ikke ret til at afgive din stemme i hjemmet. I stedet har du mulighed for at afgive din stemme uden for valglokalet. 

Du skal have udfyldt og afleveret ansøgning til Borgerservice på Odder Rådhus senest tirsdag den 28. maj 2024 kl. 18.00.

Du kan også finde skemaet ved at klikke på linket her

Mulighed for ændret afstemningssted

Ansøgning om at afgive stemme på et andet afstemningssted i bopælskommunen skal indgives senest mandag den 31. maj 2024 kl. 12 til vælgerens bopælskommune. Ændringen af afstemningssted skal være begrundet i vælgerens handicap eller nedsatte førlighed.

Ansøgningsskema kan du finde ved at klikke på linket her

Hjælp til stemmeafgivning

Læs om hvordan du kan få hjælp til at stemme ved Europa-Parlamentsvalget den 9. juni

Valgkort er på vej

Valgkortet vil være vælgerne i hænde senest tirsdag den 4. juni.

Hvis du ikke har modtaget dit valgkort senest denne dato, eller hvis der er forkerte oplysninger på valgkortet, kan du henvende dig i Borgerservice på tlf. 8780 3333.